Česká zbrojovka spouští jako první v oboru online konfigurátor s přímou objednávkou do výroby

Zář 30, 2019

Česká zbrojovka spouští jako první firma na světě v oboru výroby ručních palných zbraní online konfigurátor, kterým může zákazník objednat do výroby a rovnou složit zálohu na svou individualizovanou zbraň. Novinka držitelům zbrojního průkazu umožní nechat si na zakázku sestavit vlastní pistoli nebo sportovní či loveckou pušku a tu pak vyzvednout v některém ze značkových obchodů. Řešení postavené na produktu Infor CPQ implementovala společnost ITeuro ve spolupráci s agenturou AITOM Digital. Zbrojovka Brno, dceřiná firma České zbrojovky, se díky němu stane celosvětovým centrem pro individualizaci výrobků značky CZ – Česká zbrojovka.

„Cíleně jsem hledal IT řešení, které nebudeme muset od začátku programovat. Mám za sebou několik velkých IT projektů ve velkých firmách a za každých okolností bych si vybral konfigurátor, který už existuje, mohu se na něj podívat, má dlouhodobou podporu. Jít cestou vlastního vývoje je vždycky dražší a vždycky to trvá mnohem déle, než se na začátku zdá,“ zdůvodňuje výběr Petr Pištělák, Global Head of Retail v holdingu CZ Group.

Jak dále P. Pištělák podotkl, Zbrojovka Brno má početně menší, ovšem vysoce odborně erudovaný tým zkušených puškařů. Díky konfigurátoru Infor CPQ lze jejich um a tradiční řemeslo spojit s prvky hromadného prodeje. „Každý zákazník se zbrojním průkazem si může sestavit zbraň s doplňky přesně podle svých představ a potřeb. Puškař ji složí, slícuje, zkontroluje její funkci a ihned expeduje. Hromadná výroba by toho nikdy nebyla schopna,“ dodává Petr Pištělák.

Například pro pistoli CZ P-10 existuje v závislosti na typu rámu, doplňcích, různých barevných provedeních a další individualizaci okolo 22 milionů kombinací. Konfigurátor Infor CPQ od ITeuro tak znamená výrazné zjednodušení i z pohledu technické přípravy výroby, zejména tvorby kusovníků. Online prostředí pak přináší koncovým uživatelům komfort obsluhy, na který jsou zvyklí od automobilek. Každá volba je okamžitě vizualizována a zároveň zájemce vidí aktuální cenu. O frontend (viditelnou část) řešení včetně e-shopu a napojení na platební brány se postarala agentura AITOM Digital.

Příprava konfigurátoru trvala od první schůzky po uvedení na trh přibližně 7 měsíců. Slavnostní představení se uskutečnilo ve čtvrtek 3. října 2019 v Praze. Veřejně přístupný je konfigurátor na adrese https://czconfigurator.com od 15. října 2019.

Česká zbrojovka dlouhodobě využívá i další produkty od společnosti ITeuro. Konkrétně se jedná o ERP systém Infor CloudSuite Industrial (SyteLine) pro řízení výroby a aplikaci InduStream pro digitální podporu procesů přímo ve výrobním provozu. Zbrojovka Brno je od roku 2008 dceřinou společností České zbrojovky. Dosud se věnovala výrobě specializovaných a sportovních kozlic, jejichž prodej zajišťovala mateřská Česká zbrojovka.

 

IT Cluster, z.s.

 

Svou koncepcí naše sdružení spojuje vzdělávací instituce a podnikatelské subjekty, především z oblasti ICT, do celku, jehož posláním je zajistit přípravu lidských zdrojů, vytvořit potenciál pro řešení inovačních projektů a zajistit společné aktivity v oblasti marketingu.

Zobrazit zásady cookies

 

Partneři

 

Moravskoslezský kraj

Krajská hospodářská komora MSK

Město Ostrava

Agentura pro regionální rozvoj

IT4Innovations

 

Projekty

 

 

Kontaktujte nás

 

IT Cluster, z.s.
Novoveská 1139/22
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

+420 724 504 926

marketing@itcluster.cz