Společnost ISOTRA, která v Opavě vyvíjí a vyrábí kompletní stínicí techniku, vymění svůj B2B konfigurátor produktů pro obchodní partnery. Nové řešení Infor CPQ dodá softwarová firma ITeuro. Konfigurátor pokryje celý výrobní program od interiérových žaluzií přes exteriérové žaluzie až po markýzy, verandy a pergoly. ISOTRA je vnímána jako jeden z technologických lídrů v oblasti žaluzií a rolet nejen v České republice, ale i ve světě.

Na konci projektu, který už běží a je naplánován na necelý půlrok, získá ISOTRA moderní standardizovaný nástroj pro zakázkovou konfiguraci výrobků externími prodejci i interními obchodníky. Velkou výhodou je, že kompletní příprava a správa modelů bude v režii firmy.

 „Dosavadní řešení bylo vybudováno pomocí speciálních úprav ERP systému naší společnosti. Postupně tak vznikla celá řada samostatných konfigurátorů podle námi vyráběných produktových řad. Konfigurátory byly používány v různých generacích svého vývoje, což přinášelo značnou neefektivitu při samotné správě, ale také například při sdílení znalostí mezi technology. Těžkopádnost při provádění úprav těchto ‚speciálů‘ vedla ke vzniku mnoha ‚dodatečných opatření‘ v navazujících procesech a systémech, které pomáhaly zajistit správnost konfigurací v zákaznických objednávkách,“ popisuje původní stav Vladimír Zecha, ředitel IT a interních inovací společnosti ISOTRA.

Nový konfigurátor Infor CPQ od ITeuro umožňuje oproti dosavadnímu řešení komplexnější podmínkování, díky kterému jsou konfigurace „správné“ již na začátku procesu a nejsou potřebná ona dodatečná opatření. Další výhodou je možnost vizuálního výběru komponent výrobku pomocí obrázků, což zvýší komfort a jistotu uživatele při konfiguraci.

„Z pohledu interní efektivity je v Infor CPQ zejména jednodušší práce se seznamy nabídek, takzvanými option listy. To znamená přidávání, odebírání, rušení nebo skrytí jednotlivých možností, tedy rychlejší reakce na změny a také využití dědičnosti – sdílení vybraných parametrů a podmínek napříč více modely, respektive výrobky. Tyto vlastnosti nového konfigurátoru, který nahradí všechny původní konfigurátory, zlepší standardizaci, zvýší rychlost provádění změn a zajistí správnost dat oproti zdlouhavé několikanásobné editaci samostatných modelů, dodává Vladimír Zecha.

Konfigurátor Infor CPQ od ITeuro bude součástí nového B2B portálu s komplexní funkčností pro obsluhu partnerské sítě. Realizace portálu probíhá koordinovaně s projektem konfigurátoru.

 

O společnosti ISOTRA a.s.

Společnost ISOTRA vznikla v roce 1992 jako rodinná firma a zabývá se vývojem a výrobou kompletní stínicí techniky od interiérových žaluzií přes exteriérové žaluzie až po markýzy, verandy, pergoly a mnoho dalšího. Zajímá se nejen o vlastní vývoj, ale také o dopad svých výrobků na energetickou úspornost a ekologickou nenáročnost při jejich výrobě. Od konkurence se ISOTRA liší především tím, že dokáže vyvinout zcela nový výrobek od A do Z na zakázku. To znamená navrhnout design, vyrobit k němu jednotlivé komponenty, otestovat a certifikovat nový produkt, nastavit technologické procesy, vyvinout nové strojní zařízení a dodat takto kompletní technologii. Technologie, vypracované postupy, vývoj a výzkum v oblasti clon slunečního záření řadí společnost ISOTRA mezi přední výrobce stínicí techniky a jednoho z technologických lídrů nejen v České republice, což dokládá také vlastnictví několika světových patentů a užitných vzorů pro technická řešení v oblasti stínicí techniky.

Více informací: www.isotra.cz

 

O společnosti ITeuro, a.s.

ITeuro je česká konzultační a softwarová společnost se sídlem v Ostravě. Na domácím a slovenském trhu už od roku 2000 implementuje světově využívaný informační systém Infor SyteLine (CloudSuite Industrial), zároveň připravuje jeho lokální jazykovou a legislativní verzi. V roce 2021 do portfolia zařadila ERP systém Infor LN (CloudSuite Industrial Enterprise) orientovaný na odvětví automotive, letectví a obranu a průmyslovou výrobu ve velkém měřítku. Kromě toho ITeuro vytváří pro výrobní podniky vlastní softwarová řešení. Hlavním produktem je InduStream pro digitální sběr a distribuci dat ve výrobě a skladech, napojení na stroje a digitální podporu procesů (výroba, údržba, kvalita, mezioperační logistika a další). Společnost také poskytuje výrobním firmám související konzultační služby ke zvýšení efektivity a produktivity.

Více informací: www.iteuro.cz

 

Kontakt pro média

Jiří Vaculík

marketingový manažer

jiri.vaculik@iteuro.cz

+420 604 858 326