Datové centrum společnosti KVADOS se drží na špici

Bře 11, 2020

Víte, co je nejlépe střeženým místem v KVADOSu? Nejsou to prostory pro parkování, ani lednice v zaměstnanecké kavárně, ale datové centrum zajišťující nepřetržitý provoz serverů a dalších technologií.
Jako první z poskytovatelů datových služeb na Ostravsku začali využívat technologii blade serverů a vystavěli pro ně v budově datové centrum, jak je známe dnes. Blade systém se skládá z šasi, ve kterých je vždy několik blade serverů. Díky sdílení šasi a komponent poskytují blade servery oproti klasickým serverům větší výpočetní výkon na menším prostoru, při menší spotřebě elektřiny a jednodušší kabeláži. V důsledku tak snižují náklady na infrastrukturu i provoz.

Tento osvědčený způsob provozování serverů je nyní k dostání v novém provedení. Jedná se o technologii Synergy představenou společností Hewlett Packard Enterprise, jež byla v rámci projektu „Modernizace datového centra KVADOS 2019–2021“ implementována i do datového centra v KVADOSu. Synergy vychází z blade technologie, ale pokračuje ještě dál. Komponovatelná infrastruktura umí propojit několik šasi tak, že úplně vše, co je zapojené v Synergy síti, je dostupné z jediného prostředí.

Nová technologie přinese bezesporu mnoho pozitiv, ať už se jedná o rychlejší výpočetní výkon, či rychlejší přístup k datům. Z pohledu společnosti KVADOS umožňuje Synergy jednotně spravovat neomezený počet serverů, a v budoucnu by tak datové centrum mohlo kompletně fungovat pouze na této infrastruktuře.

 

IT Cluster, z.s.

 

Svou koncepcí naše sdružení spojuje vzdělávací instituce a podnikatelské subjekty, především z oblasti ICT, do celku, jehož posláním je zajistit přípravu lidských zdrojů, vytvořit potenciál pro řešení inovačních projektů a zajistit společné aktivity v oblasti marketingu.

Zobrazit zásady cookies

 

Partneři

 

Moravskoslezský kraj

Krajská hospodářská komora MSK

Město Ostrava

Agentura pro regionální rozvoj

IT4Innovations

 

Projekty

 

 

Kontaktujte nás

 

IT Cluster, z.s.
Novoveská 1139/22
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

+420 724 504 926

marketing@itcluster.cz