Výrobce automatických dveří RACCOON využívá konfigurátor Infor CPQ od ITeuro

Čvc 27, 2020

Společnost RACCOON, která vyrábí automatické a karuselové dveře spolu s hliníkovými konstrukcemi, začala využívat konfigurátor Infor CPQ. RACCOON nástroj nasadil ve spolupráci se softwarovou a konzultační firmou ITeuro, jejímž je dlouhodobým zákazníkem. Řešení výrazně zjednodušilo a zkrátilo obchodní proces i technickou přípravu výroby. Díky konfigurátoru je nabídka pro zákazníka připravena během několika minut. Souběžně s ní aplikace zpracuje podklady pro zakázkovou výrobu.

„Zavést konfigurátor jsme se rozhodli primárně pro automatické dveře, jelikož mají v naší firmě dlouhou tradici a značnou prodejnost. Před zavedením konfigurátoru byl proces tvorby nabídky zdlouhavý a nepružný. Následné objednávky a tvorby kompletních kusovníků pro výrobu byly časově náročné, předání informací nebylo stoprocentní. Zavedením konfigurátoru jsme nejen uvolnili ruce našemu konstrukčnímu oddělení, ale zároveň jsme eliminovali lidskou chybu a urychlili tok informací do výroby, což vedlo ke zrychlení vytváření a celkovému zlepšení nabídky našim klientům,“ říká Petr Lachman, obchodní ředitel firmy RACCOON.

Před nasazením konfigurátoru Infor CPQ bránila zrychlení obchodního procesu a růstu prodeje sortimentu závislost jednotlivých oddělení na činnostech jako specifikace vybavenosti, rozměrů, založení položky nebo i kusovníku. Nyní může obchodník komfortně, rychle a snadno nakonfigurovat bezchybnou položku. Konfigurátor následně automaticky vytvoří kusovník, který obsahuje všechny komponenty pro výrobu.

Samotná implementace trvala necelé tři měsíce. Zahájena byla v prosinci roku 2019, začátkem letošního února se už konfigurátor využíval pro automatické dveře. Následovaly práce na dalších konfiguračních modelech pro ostatní části produktového portfolia. Společnost RACCOON jak při náběhu, tak nyní při rozšiřování využití čerpá ze zkušeností sesterské firmy ISAN Radiátory. Ta sídlí ve stejném areálu a rovněž má od ITeuro konfigurátor Infor CPQ i ERP systém Infor CloudSuite Industrial (SyteLine).

„Díky konfigurátoru můžeme velmi rychle implementovat jakékoliv novinky napříč celou firmou, ihned a bezchybně předat tuto informaci výrobě a pružně reagovat na potřeby zákazníka a trhu. Jsme pár měsíců po zavedení konfigurátoru a již nyní ho hodnotíme velmi pozitivně. Jsme rádi, že jsme tento krok zvolili a konfigurátor nasadili. Přínos jsme viděli okamžitě a naplno se projeví v období stavební špičky, kdy ho určitě ocení všichni kolegové,“ dodává Petr Lachman.

 

 

IT Cluster, z.s.

 

Svou koncepcí naše sdružení spojuje vzdělávací instituce a podnikatelské subjekty, především z oblasti ICT, do celku, jehož posláním je zajistit přípravu lidských zdrojů, vytvořit potenciál pro řešení inovačních projektů a zajistit společné aktivity v oblasti marketingu.

Zobrazit zásady cookies

 

Partneři

 

Moravskoslezský kraj

Krajská hospodářská komora MSK

Město Ostrava

Agentura pro regionální rozvoj

IT4Innovations

 

Projekty

 

 

Kontaktujte nás

 

IT Cluster, z.s.
Novoveská 1139/22
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

+420 724 504 926

marketing@itcluster.cz