Digitální transformace? Uchopte ji s časopisem IN-IT a společností ITeuro správně

Říj 6, 2020

Společnost ITeuro vydala na konci září 2020 už třetí číslo časopisu IN-IT. Tématem nejen pro aktuální období podzim a zima 2020 je digitální transformace. Termín je sice stále častěji vídán a slýchán, přesto v něm leckdo nemá zcela jasno. Jaký je rozdíl mezi digitalizací a digitální transformací? Je to proces, nebo sada projektů? Kdo ji má definovat? Kdo určí, co se má digitalizovat a transformovat hned a co potom? Odpovědi na tyto otázky najdou čtenáři společně s několika doporučeními a příležitostmi v rubrice Pod lupou.

Dobrým příkladem povedené digitální transformace může být změna procesů obchodu a přípravy výroby nasazením online konfigurátoru s přímou objednávkou do výroby ve skupině CZG – Česká zbrojovka. Firma tím na trhu zbraní odstartovala revoluci ve světovém měřítku. Podrobnosti o projektu, kde se uplatnil nástroj Infor CPQ, v rozhovoru prozrazuje obchodní ředitel skupiny CZG Petr Pištělák.

Rok 2020 o digitální transformaci donutil začít přemýšlet mnoho firem. Některé klíčové procesy lze přitom transformovat s využitím funkcí a nástrojů, které jsou už v rámci informačního řešení obsažené, jen se zatím příliš nevyužívaly. K takovým patří třeba webový klient ERP systému Infor CloudSuite Industrial (SyteLine), který umožňuje plnohodnotnou práci na jakémkoliv počítači nebo i tabletu. Více informací o něm, ale také o inventurách s využitím mobilních zařízení a mobilní aplikaci Infor CSI Service přináší rubrika Fíčura.

Pokud některé nástroje pro digitální transformaci podnik zatím nemá, ale disponuje schopným IT oddělením, může si je dokonce sám vytvořit. Budou přitom plně kompatibilní s informačním řešením. Stačí vývoj provést ve frameworku Mongoose. Ten je součástí inteligentní operační platformy Infor OS a je v něm vytvořen i samotný ERP systém CloudSuite Industrial (SyteLine).

V magazínu opět nechybí ani soutěž pro čtenáře, kteří jsou zaměstnanci stávajících zákazníků společnosti ITeuro, případně firem zajímajících se o její řešení a služby. Tentokrát mohou vyhrát láhev koňaku ABK6 XO Renaissance, který se pyšní oceněním „World’s Best Cognac“ ze soutěže „World Cognac Awards 2019“.

Časopis IN-IT podzim a zima 2020 je dostupný ke stažení ve formátu PDF: bit.ly/IN-IT03

 

IT Cluster, z.s.

 

Svou koncepcí naše sdružení spojuje vzdělávací instituce a podnikatelské subjekty, především z oblasti ICT, do celku, jehož posláním je zajistit přípravu lidských zdrojů, vytvořit potenciál pro řešení inovačních projektů a zajistit společné aktivity v oblasti marketingu.

Zobrazit zásady cookies

 

Partneři

 

Moravskoslezský kraj

Krajská hospodářská komora MSK

Město Ostrava

Agentura pro regionální rozvoj

IT4Innovations

 

Projekty

 

 

Kontaktujte nás

 

IT Cluster, z.s.
Novoveská 1139/22
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

+420 724 504 926

marketing@itcluster.cz