Skupina Alliance Laundry Systems nasadila finanční modul ERP Infor CSI

Dub 27, 2021

Společnost Alliance Laundry CE ze skupiny Alliance Laundry Systems opět rozšířila využití ERP systému Infor CloudSuite Industrial (SyteLine). Firma vyrábí vybavení pro prádelenské provozy, hotely, nemocnice, sportovní kluby nebo na lodě. Nově je součástí jejího informačního řešení také český finanční modul, který nahradil externí aplikaci iScala. S implementací byla spojena úprava klíčových procesů napříč firmou. Na straně zákazníka tak bylo zapojeno téměř dvacet pracovníků, kteří zastupovali zejména oddělení logistiky, péče o zákazníky, náhradních dílů a samozřejmě financí.

ERP systém Infor CSI (SyteLine) společnost Alliance Laundry CE využívá už od roku 2006. Výměna ekonomického systému byla součástí nadnárodního projektu Fresh Start, při kterém skupina Alliance Laundry Systems obdobně postupovala i ve svých dalších společnostech v jiných zemích. Pro společnost tedy byl projekt důležitý a na změny se pečlivě připravovala. S ohledem na aktuální zdravotní situací probíhala většina prací na obou stranách dálkově formou práce z domova, včetně samotného nájezdu do ostrého provozu. Celý projekt trval přibližně tři čtvrtě roku.

Informační řešení Infor CSI (SyteLine) má architekturu multi-site. Pro potřeby účetnictví byl vytvořen nový site finanční konfigurace, do kterého se automaticky replikují záznamy a změny ze zdrojových konfigurací. Vše běží automaticky na pozadí, uživatel musí řešit pouze případné chybové stavy. Ve finanční konfiguraci se také souběžně používá více účetních knih. Díky této koncepci je možné provádět účetní závěrky jak podle české legislativy, tak podle amerických všeobecně uznávaných účetních principů (standard US GAAP) pro celý holding.

K přínosům projektu patřilo také vyčištění dat o zákaznících a dodavatelích a sloučení některých modifikací systému.

 

IT Cluster, z.s.

 

Svou koncepcí naše sdružení spojuje vzdělávací instituce a podnikatelské subjekty, především z oblasti ICT, do celku, jehož posláním je zajistit přípravu lidských zdrojů, vytvořit potenciál pro řešení inovačních projektů a zajistit společné aktivity v oblasti marketingu.

Zobrazit zásady cookies

 

Partneři

 

Moravskoslezský kraj

Krajská hospodářská komora MSK

Město Ostrava

Agentura pro regionální rozvoj

IT4Innovations

 

Projekty

 

 

Kontaktujte nás

 

IT Cluster, z.s.
Novoveská 1139/22
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

+420 724 504 926

marketing@itcluster.cz