ITeuro je novým členem IT Clusteru

Led 5, 2018

Ostravská konzultační a softwarová společnost ITeuro vstoupila v závěru listopadu 2017 do sdružení IT Cluster. Klastr je zaměřen na oblast informačních technologií a čítá více než dvě desítky členů. Od roku 2006 spojuje firmy a vzdělávací instituce, a to nejen v Moravskoslezském kraji, ale napříč Českou republikou. Věnuje se výzkumným aktivitám, přípravě lidských zdrojů i aplikaci zjištěných poznatků do komerčních produktů. ITeuro od svého členství očekává zapojení do projektů řešených sdružením a zároveň možnost podělit se o své zkušenosti.

„IT Cluster vnímáme jako hybnou inovační sílu tohoto regionu v oboru IT. Jelikož jsme v ITeuro letos rozšířili nabídku produktů a služeb a výrazně posílili naše vývojové oddělení, je vstup do sdružení přirozený. Chceme s ostatními členy spolupracovat, sdílet zkušenosti a přispět vlastními inovacemi. Například náš produkt InduStream inovační potenciál rozhodně má,“ říká Robert Fárek, ředitel realizace ITeuro.

Činnost IT Clusteru zahrnuje mimo jiné vývoj informačních systémů, technologií a aplikací, poradenství a konzultační činnost v oblasti IT, vzdělávání nebo zajišťování certifikovaných kurzů a testů. Do všech těchto aktivit je společnost ITeuro připravena se zapojit.

„Každého nového člena v IT Clusteru vítáme, protože přináší do našeho sdružení rozmanitost, další zkušenosti a také kapacity odborníků. ITeuro je firmou specificky orientovanou na výrobní podniky, takže i s ohledem na průmyslovou tradici Moravskoslezského kraje věříme, že je toto členství důležité,“ uvádí za IT Cluster předseda výkonné rady Přemysl Soldán.

 

IT Cluster, z.s.

 

Svou koncepcí naše sdružení spojuje vzdělávací instituce a podnikatelské subjekty, především z oblasti ICT, do celku, jehož posláním je zajistit přípravu lidských zdrojů, vytvořit potenciál pro řešení inovačních projektů a zajistit společné aktivity v oblasti marketingu.

Zobrazit zásady cookies

 

Partneři

 

Moravskoslezský kraj

Krajská hospodářská komora MSK

Město Ostrava

Agentura pro regionální rozvoj

IT4Innovations

 

Projekty

 

 

Kontaktujte nás

 

IT Cluster, z.s.
Novoveská 1139/22
709 00 Ostrava-Mariánské Hory

+420 724 504 926

marketing@itcluster.cz